Ο Σκοπός Μας

Οι Σπαρτιάτες είμαστε ένας υπερήφανος σύλλογος ράγκμπι με την μεγαλύτερη παράδοση και ιστορία στην Ελλάδα. Σκοπός μας από το 1982 όπου και ιδρυθήκαμε, είναι η προαγωγή ,προώθηση και ανάπτυξη του rugby union , όχι μόνο στην αττική όπου και εδρεύουμε, αλλά και σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Είμαστε εδώ για να ενθαρρύνουμε και να βοηθήσουμε να συμμετάσχουν σε αυτό το άθλημα άνθρωποι όλων των ηλικιών, φύλλων, τάξεων ή εθνικότητας και μέσω του σωματείου μας να εμπλακούν είτε ως παίκτες, προπονητές, διαιτητές, ή απλά ως φίλαθλοι. Για  τον λόγο αυτό προσπαθούμε να παρέχουμε τις δυνατών καλύτερες συνθήκες για όλους αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν και να γίνουν ενεργά μέλη αυτού του αθλήματος, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε ότι κάθε μέλος θα μπορεί να διασκεδάσει, να κάνει νέους φίλους, να βιώσει τη μοναδική κουλτούρα του ράγκμπι και να μάθει ένα απαιτητικό ομαδικό άθλημα.

Το Όραμα Μας

Θέλουμε να είμαστε το καλύτερο αθλητικό σωματείο των Νοτίων προαστίων στην Αττική και το καλύτερο σωματείο Rugby στην Ελλάδα. Θέλουμε να είμαστε ένα σωματείο που να αποπνέει σεβασμό και θαυμασμό στο κύκλους του Ελληνικού Rugby. Θέλουμε οι ομάδες και οι παίκτες μας να είναι φόβητρο για τους αντιπάλους τους εντός γηπέδου εμπνέοντας σεβασμό για τον τρόπο παιχνιδιού τους, την εκτίμηση που δείχνουν προς τον αντίπαλο και τον τρόπο που δέχονται την νίκη αλλά και την ήττα. Θέλουμε τα μέλη μας να είναι δικαίως υπερήφανα που είναι Σπαρτιάτες και ανήκουν στην οικογένεια μας και θέλουμε οι φιλοξενούμενοι μας να χαίρονται την παραμονή τους και την φιλοξενία που τους παρέχουμε. Θέλουμε οι Σπαρτιάτες να είναι το παράδειγμα προς μίμηση μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο μόνος τρόπος για να γίνει εφικτό το όραμα μας είναι όταν όλα τα μέλη μας έχουν πίστη σε αυτό, ενεργούν με ακεραιότητα και οι πράξεις και συναναστροφές τους διέπονται πάντα από το αθλητικό πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε και του σεβασμού προς τους συμπαίκτες αλλά και τους αντιπάλους. Θέλουμε τα μέλη μας να μην βρίσκονται κοντά μας γιατί απλά θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα αλλά γιατί αισθάνονται μέλος μιας μεγάλης οικογένειας, αυτή των Σπαρτιατών.

Οι Αξίες Μας

Ακεραιότητα, πάθος, αλληλεγγύη, πειθαρχία, ευθύνη, σεβασμός, αδερφοσύνη, παράδοση, υπερηφάνεια. Αυτές είναι οι βασικές αξίες του σωματείου μας και αγωνιζόμαστε πάντα να είμαστε συνεπείς σε αυτά. Συμμεριζόμαστε και αναγνωρίζουμε ότι το σωματείο μας πρέπει να πασχίζει στο να προσφέρει σε κάθε μέλος του την απόλαυση για το άθλημα, την ευκαιρία να συμμετέχει στα δρώμενα του και μέσα από αυτό να μπορεί να εξελίξει το σώμα και την προσωπικότητα του.  Στις τάξεις μας έχουμε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και μέλη από διαφορετικά υπόβαθρα, αλλά όλοι έχουμε ένα κοινό σκοπό, και σεβόμενοι την ατομικότητα, την διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό όλων μας, δουλεύουμε όλοι από κοινού σαν ένα, για την εξέλιξη και ανάδειξη των Σπαρτιατών. Τιμούμε τους  εθελοντές μας και την πίστη που δίνει το κάθε μέλος μας στην ομάδα βοηθώντας από το όποιο πόστο μπορεί ο καθένας, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των Σπαρτιατών. Αναγνωρίζουμε την ομαδική φύση του αθλήματος μας και την ανάγκη να δουλέψουμε όλοι μαζί ομαδικά για να επιτύχουμε τους στόχους μας και ο προσωπικός χρόνος που δίνει ο καθένας στην ομάδα είναι πολύτιμο για εμάς κεφάλαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι το rugby δεν είναι απλά ένα άθλημα, και οι Σπαρτιάτες δεν είναι απλά ένα σωματείο αλλά μια οικογένεια. Είμαστε μέρος της τοπικής κοινωνίας όπου υπάρχουμε και λειτουργούμε, και είμαστε εδώ για να  συνδράμουμε στην βελτίωση του τρόπου ζωής των μελών μας αλλά και των συνανθρώπων μας.